неделя, 12 юни 2011 г.

"Един ден в Испания"

Много богат мъж отива на ваканция в Испания. Решава, че иска да опита местната кухня и отива в един от най-скъпите ресторанти. Веднага щом сяда на масата, започват да свирят фанфари, вратата на ресторанта се отваря и влиза мъж с гордо вдигната глава, следван от група красавици. Всички останали посетители в ресторанта се изправят на крака и започват да го аплодират.Веднага щом е настанен на най-голямата и най-централна маса, сервитьорът идва с огромен поднос, покрит със сребърен похлупак. С отработено движение повдига капака и открива две големи, сочни и нарязани на колелца парчета месо.

Мъжът пита сервитьора защо е цялата тази шумотевица.

"О, сеньор, това е бикоборец от днешната корида. Той вечеря тестисите на бика, който лично е убил."

“Искам да опитам това,” казва мъжът. “Цената няма значение. Искам да опитам всичко това – фанфарите, красавиците, тестисите.... всичко!” Сервитьорът му му казва, че на следващия ден има друга корида и го уверява, че ще уреди всичко.

На следващия ден, под звуците на фанфарите, мъжът влиза в ресторанта, главата му е гордо вдигната, следва го цяла група красавици. Всички посетители стават на крака и започват да го аплодират.Веднага щом сяда на най-голямата и най-централна маса, сервитьорът идва с огромен поднос, покрит със сребърен похлупак. С отработено движение повдига капака и открива две малки розови парченца месо.

Мъжът, обиден, се обръща към сервитьора от предишния ден и казва, “Хей, какво е това? тези са очевидно много по-малки от онези, които видях вчера!"

Сервитьорът поглежда със съжаление и отговаря, "Да, сеньор. Може би защото тази сутрин бикът победи."

Няма коментари:

Публикуване на коментар